KÕIK UUDISED

Kodune tšilliõli vegan pelmeenidega

2020. aasta 16. Märts #retsept #vegan 
Kui oled üks neist, kes vürtsi armastab, siis me lubame, et see retsept jääb sinu repertuaari igaveseks. See tšilliõli sobib KÕIGEGA. Pelmeenidele, nuudlitele, hommikusele munapudrule ja põhimõtteliselt kõigele muule. Me oleme seda isegi vaniljejäätise peale tilgutanud ja ikka on hea.

Kaks asja, mis selle juures veel head on: esiteks – selle valmistamine on lihtsamast lihtsam. Vajad vaid õli ning maitseaineid. Teiseks – see säilib praktiliselt igavesti. Tähendab teoreetiliselt säilib. Meil on see alati paari kuuga otsa saanud.
Kolmada hea asjana sobib see kaunisse purki panduna ka väga hästi ise tehtud kingituseks mõnele tšillisõbrale.

Kui oled valmis oma maailma igaveseks muutma, siis anna sellele õlile võimalus!
Meie viimase aja suur lemmik on Meat Future rohelises pakendis pelmeenid just koos selle tšilliõliga. Tegemist on täistaimsete pelmeenidega, aga no ausõna ei tunne lihast puudust ning enensetunne on pärast nende söömist märkimisväärselt kergem. Meat Future pelmeenid leiad Gemossist sügavkülmutatuna.

Kodune tšilliõli

Koostisosad:
2 tähtaniisi
1 väiksem kaneelikoor
2 loorberilehte
5 nelgitera
1 kooritud küüslauguküüs
1 väike kooritud sibul
300 ml rapsiõli (või mõnd muud neutraalset õli)
2 dl tšillihelbeid
0,5 tl soola

Valmistamine:
Pane väiksesse potti kõik koostisosad peale tšillihelveste ning soola ning lase neil keskmisel kuumusel peaaegu keema tõusta nii, et õli pealispind kergelt väreleb. Seejärel keera tuli madalaks ning lase õlil pool tunnikest väga madalal kuumusel maitsestuda.
Samal ajal säti tšillihelbed ning sool kuumakindlasse kõrgete äärtega kaussi ootama.
Kui õli on maitsestunud, siis kurna see läbi sõela otse tšillihelvestele ning sega läbi.
Lase jahtuda ning säilita õli õhukindlalt toatemperatuuril.


Sarnased retseptid