Kodune vegan pasta kreeka pähklite ja päikesekuivatatud tomatitega
Maailma pasta päeva tähistamiseks jagame täna väga mõnusat täiesti taimse pastaroa retsepti, mille autor on Kadri Raig.
Kodune pasta võib esmapilgul tunduda ületamatult keeruline ülesanne, aga juhul kui pastamasin olemas on, ei ole see tegelikult sugugi raske. Pisut ajamahukam on ravioolide ning teiste täidetud pastade tegemine, sest nende kokku voltimine vajab lihtsalt pisut rohkem aega ning harjutamist, kuid tulemus on seda igati väärt.
Klassikalises pastataignas kasutatakse ühe sööja kohta 100 grammi jahu ning üks muna. Selles retseptis loobutakse muna kasutamisest ning kasutatakse jahu sidumiseks vett ning tulemuseks on väga kerge ning hästi rullitav tainas.
Täidisesse on kokku seotud mitut sorti pähklid ning kvaliteetsed päikesekuivatatud tomatid. Tulemus on täiesti vastupandamatu!
Täidisesse on kokku seotud mitut sorti pähklid ning kvaliteetsed päikesekuivatatud tomatid. Tulemus on täiesti vastupandamatu!
Kodune vegan pasta kreeka pähklite ja päikesekuivatatud tomatitega
Koostisosad:
3 dl kõrge kvaliteediga durum nisujau
1 dl vett (olenevalt jahust võib-olla veel veidi
Suts soola
50 g india pähkleid
50 g kreeka pähkleid
100 g päikesekuivatatud tomateid õlis
Serveerimiseks värskeid ürte ning väga kvaliteetset oliiviõli
3 dl kõrge kvaliteediga durum nisujau
1 dl vett (olenevalt jahust võib-olla veel veidi
Suts soola
50 g india pähkleid
50 g kreeka pähkleid
100 g päikesekuivatatud tomateid õlis
Serveerimiseks värskeid ürte ning väga kvaliteetset oliiviõli
Pasta tegemiseks:
- Kasutades köögikombaini lõiketerasid sega omavahel kokku jahu, sool ja vesi. Peaksid saama niiske liiva taolise puru, mis sõrmede vahel kergesti kokku jääb. Kui puru veel liiga kuiv on, siis lisa umbes 1 supilusikas vett.
- Kalluta puru lauale ning sõtku tainast umbes 5 minutit.
- Keera taignapall toidukilesse ning jäta lauale puhkama, kuni täidisega tegeled.
Täidise tegemiseks:
- Kalla india pähklid üle sooja veega ning jäta need vähemalt 15 minutiks ligunema (kui suudad kauem ette mõelda, siis võid pähkleid leotada külmas vees 4 tundi kuni üleöö).
- Haki kreeka pähklid üsna peenelt ning rösti neid kergelt kuival pannil.
- Samal ajal haki kuivatatud tomatid.
- Kasutades saumikserit püreeri india pähklid, 1 spl kuivatatud tomatite õli ja 2 spl vett.
- Lisa püreele hakitud tomatid ning röstitud pähklid. Sega kokku ja maitse, kas on vaja ka soola lisada.
Ravioolide tegemine:
- Kui tainas on puhanud, siis rulli see pastamasina abil õhukeselt lahti. Ravioolide puhul tasub eelistada kõige õhemat tainast.
- Seejärel lõika vormi abil pastataignast välja rõngad.
- Tõsta rõnga keskele umbes 1 tl täidist, tee ääred veega kergelt niiskeks, et pasta kokku jääks. Seejärel tõsta peale teine rõngas, ning suru servad õrnalt oma sõrmede abil kokku nii, et kuhugi õhumulle ei jääks ja servad korralikult kinni oleks. Ole ettevaatlik, sest pähklitükid võivad teravad olla ja õrna pasta katki teha.
- Korda sama, kuni otsas on kogu täidis ja kõik pasta.
Viimane väike samm:
- Pasta keetmiseks aja keema suur potitäis tulisoolast vett.
- Keeda ravioole umbes 1 minuti jooksul, seejärel eemalda need kohe potist ning serveerides nirista peale ohtralt head oliiviõli, värskeid ürte ja soovi korral veel röstitud kreeka pähkleid.
Kui katsetad seda retsepti või valmistad mõne muu maitsva pastaroa, siis märgi ka meid oma postitustes kasutades #gemoss. Jagame oma lemmikuid heal meelel ka oma blogis ja sotsiaalmeedias.