Sushi on viimastel aastatel Eestis väga populaarseks toiduks saanud ning on väga palju toidukohti, kus seda kohapeal nautida või kaasa tellida saab. Julgelt lubame soovitada näiteks MySushit, kus on lisaks väga heale sushile ka väga head magustoidud.
Täna soovitame sushi valmistamise aga hoopis kodus ette võtta ning teha traditsioonilise sushi asemel hoopis loominguline sushikauss, kus saab fantaasia tööle panna – sushiriisi põhjal sobib hästi serveerida värskeid köögivilju – kurki, paprikat, avokaadot; mereande – krevette, lõhet, tuunikala, makrat; eksootilisemaid maitseid edamame ubade ning wakame salati näol ning tegelikult ka kõike muud, mida hing ihaldab. Eks leiab tänapäeval ka sushirullide seest pea kõike kuni banaani ja friteeritud kanani välja. Soovitame kindlasti kausi peale raputada ka seesamiseemneid ning valmistada ise sushikausi juurde Jaapani majonees. Mõlemad protsessid tunduvad alguses ehk pisut hirmutavad, kuid tegelikult ei ole selles midagi keerulist. Wasabit ning marineeritud ingverit juurde ja ongi maitsev õhtusöök olemas!
Täna soovitame sushi valmistamise aga hoopis kodus ette võtta ning teha traditsioonilise sushi asemel hoopis loominguline sushikauss, kus saab fantaasia tööle panna – sushiriisi põhjal sobib hästi serveerida värskeid köögivilju – kurki, paprikat, avokaadot; mereande – krevette, lõhet, tuunikala, makrat; eksootilisemaid maitseid edamame ubade ning wakame salati näol ning tegelikult ka kõike muud, mida hing ihaldab. Eks leiab tänapäeval ka sushirullide seest pea kõike kuni banaani ja friteeritud kanani välja. Soovitame kindlasti kausi peale raputada ka seesamiseemneid ning valmistada ise sushikausi juurde Jaapani majonees. Mõlemad protsessid tunduvad alguses ehk pisut hirmutavad, kuid tegelikult ei ole selles midagi keerulist. Wasabit ning marineeritud ingverit juurde ja ongi maitsev õhtusöök olemas!
Sushiriisi valmistamine
2 dl sushiriisi
4 dl vett
2 spl riisiäädikat
1 spl suhkrut
Maitse järgi soola
NB! Eriti lihtne on kasutada riisiäädika, soola ja suhkru asemel juba valmissegatud sushile mõeldud riisiäädikat – seda lisa esialgu 3 spl.
Pese riis hoolikalt kuni sellest läbi voolav vesi on selge. Kõige lihtsam on seda teha peenel sõelal.
Pane riis potti, kata veega ning lase õrnalt keema. Keeda madalal kuumusel 10-12 minutit (täpne aeg sõltub nii riisisordist kui ka pliidist), seejärel keera kuumus kinni ning lase 10 minutit järelküpseda.
Maitsesta soola, suhkru ja äädikaga, maitse ning lisa vajadusel veel maitseaineid.
4 dl vett
2 spl riisiäädikat
1 spl suhkrut
Maitse järgi soola
NB! Eriti lihtne on kasutada riisiäädika, soola ja suhkru asemel juba valmissegatud sushile mõeldud riisiäädikat – seda lisa esialgu 3 spl.
Pese riis hoolikalt kuni sellest läbi voolav vesi on selge. Kõige lihtsam on seda teha peenel sõelal.
Pane riis potti, kata veega ning lase õrnalt keema. Keeda madalal kuumusel 10-12 minutit (täpne aeg sõltub nii riisisordist kui ka pliidist), seejärel keera kuumus kinni ning lase 10 minutit järelküpseda.
Maitsesta soola, suhkru ja äädikaga, maitse ning lisa vajadusel veel maitseaineid.
Jaapani majonees
1 munakollane
1 spl riisiäädikat
1 tl sidrunimahla
0.5 tl dijoni sinepit
1 tl suhkrut
0.25 tl soola
100 g õli (sobivad kõik mahedamaitselised õlid, näiteks viinamarjaseemneõli)
Pane kõik koostisosad peale õli kõrgesse saumiksrikannu. Aseta saumikser tooraine peale ning seejärel vala kannu ka õli.
Lülita saumikser sisse ning liiguta seda aeglaselt üles alla kuni saad ühtlaselt läikiva majoneesi.
Säilita majoneesi puhtas purgis õhukindlalt.
Serveerimiseks aseta veel sooja (aga võib ka jahtunud) riisi peale oma maitse järgi lisandid ning nirista peale Jaapani majoneesi. Naudi kohe.
1 spl riisiäädikat
1 tl sidrunimahla
0.5 tl dijoni sinepit
1 tl suhkrut
0.25 tl soola
100 g õli (sobivad kõik mahedamaitselised õlid, näiteks viinamarjaseemneõli)
Pane kõik koostisosad peale õli kõrgesse saumiksrikannu. Aseta saumikser tooraine peale ning seejärel vala kannu ka õli.
Lülita saumikser sisse ning liiguta seda aeglaselt üles alla kuni saad ühtlaselt läikiva majoneesi.
Säilita majoneesi puhtas purgis õhukindlalt.
Serveerimiseks aseta veel sooja (aga võib ka jahtunud) riisi peale oma maitse järgi lisandid ning nirista peale Jaapani majoneesi. Naudi kohe.