Retsept: Koorene spinatipasta mereandidega
2022. aasta 21. November
#retsept #inspiratsioon #MeieInimesed
Meie pearaamatupidaja Lyudmila valmistas #meieinimesed raames mõnusa õhtusöögi.
Pool roa valikust oli Lyudmila jaoks lihtne, sest nagu ta ise ütleb on talle “molluskid ja muud meremõistatused” alati meeldinud ning kuna ka tema jaoks tähtsale härrale need väga maitsevad, siis on mereannid menüüs pea igapäevaselt esindatud. Teine pool roa valikust on tegelikult üllatav, sest pastat ta tavaliselt üldse ei söö. Ainsaks erandiks ongi see imeilusalt roheline spinatiga munapasta, mis tõepoolest on väga maitsev ning tänu spinatile ka pisut tervislikum.
Pool roa valikust oli Lyudmila jaoks lihtne, sest nagu ta ise ütleb on talle “molluskid ja muud meremõistatused” alati meeldinud ning kuna ka tema jaoks tähtsale härrale need väga maitsevad, siis on mereannid menüüs pea igapäevaselt esindatud. Teine pool roa valikust on tegelikult üllatav, sest pastat ta tavaliselt üldse ei söö. Ainsaks erandiks ongi see imeilusalt roheline spinatiga munapasta, mis tõepoolest on väga maitsev ning tänu spinatile ka pisut tervislikum.
Kuigi väljanägemine ja maitse on sel pastaroal pidulik ja uhkeldav, siis tegelikult saab see valmis sisuliselt pasta keetmise ajaga ning retsept ei ole sugugi keeruline. Antud kogustest piisab neljale sööjale.
Koorene spinatipasta mereandidega
1 pakk spinatiga munapastat
400 g erinevaid mereande. Kui kasutatud külmutatuid, siis lase neil eelnevalt tavalises külmkapis üles sulada.
50 g võid
1 spl oliiviõli
1 väike sibul
Soovi korral kuivatatud ürte (rosmariin, pune, basiilik või mõni muu, mis sulle meeldib)
1 dl kuiva valget veini
2 dl kanapuljongit (kasuta ise valmistatut või kuubikust tehtut)
2 dl vahukoort
0.5 sidruni koor (mahla saad serveerimisel peale pigistada)
Soola ja pipart, maitse järgi
Serveerimiseks värskeid ürte ning parmesani
400 g erinevaid mereande. Kui kasutatud külmutatuid, siis lase neil eelnevalt tavalises külmkapis üles sulada.
50 g võid
1 spl oliiviõli
1 väike sibul
Soovi korral kuivatatud ürte (rosmariin, pune, basiilik või mõni muu, mis sulle meeldib)
1 dl kuiva valget veini
2 dl kanapuljongit (kasuta ise valmistatut või kuubikust tehtut)
2 dl vahukoort
0.5 sidruni koor (mahla saad serveerimisel peale pigistada)
Soola ja pipart, maitse järgi
Serveerimiseks värskeid ürte ning parmesani
🍤 Pane pasta keevasse väga soolasesse vette ning seadista taimer 9 minuti peale.
🍤 Haki sibul peenelt.
🍤 Kuumuta pannil 1/3 võist ning oliiviõli ja prae selles suuremad mereannid kiiresti valmis. Küpsetusaeg sõltub sellest, milliseid mereelukaid kasutada, aga kindlasti küpseta neid pigem vähem, kui liiga palju. Tõsta kõrvale ootama.
🍤 Lisa samale pannile kogu ülejäänud või ning hakitud sibul. Lase sibulal keskmisel kuumusel paar minutit klaasistuda. Lisa kuivatatud ürdid, kui neid kasutad.
🍤 Seejärel kalla pannile ka valge vein ja puljong, tõsta kuumust ning lase umbes 5 minutit kokku keeda.
🍤 Lisa pannile ka koor, sega kiirelt läbi ning maitsesta soola, pipra ning sidrunikoorega. Kui kasutad väikeseid kooritud krevette, siis lisa need nüüd.
🍤 Nüüd peaks pasta valmis olema. Kurna see, lisa kastmele ning sega läbi. Tõsta eelnevalt küpsetatud mereannid kõige peale, kata pann kaanega ning lase neil mahakeeratud kuumusega veel umbes minut aega tõmmata.
🍤 Serveeri võimalikult kiiresti lisades värskelt pressitud sidrunimahla, värskeid ürte ning riivitud parmesani.
🍤 Haki sibul peenelt.
🍤 Kuumuta pannil 1/3 võist ning oliiviõli ja prae selles suuremad mereannid kiiresti valmis. Küpsetusaeg sõltub sellest, milliseid mereelukaid kasutada, aga kindlasti küpseta neid pigem vähem, kui liiga palju. Tõsta kõrvale ootama.
🍤 Lisa samale pannile kogu ülejäänud või ning hakitud sibul. Lase sibulal keskmisel kuumusel paar minutit klaasistuda. Lisa kuivatatud ürdid, kui neid kasutad.
🍤 Seejärel kalla pannile ka valge vein ja puljong, tõsta kuumust ning lase umbes 5 minutit kokku keeda.
🍤 Lisa pannile ka koor, sega kiirelt läbi ning maitsesta soola, pipra ning sidrunikoorega. Kui kasutad väikeseid kooritud krevette, siis lisa need nüüd.
🍤 Nüüd peaks pasta valmis olema. Kurna see, lisa kastmele ning sega läbi. Tõsta eelnevalt küpsetatud mereannid kõige peale, kata pann kaanega ning lase neil mahakeeratud kuumusega veel umbes minut aega tõmmata.
🍤 Serveeri võimalikult kiiresti lisades värskelt pressitud sidrunimahla, värskeid ürte ning riivitud parmesani.