KÕIK UUDISED

Laetud quesadillad

2023. gada 10. Janvāris #retsept #inspiratsioon 
 
Tortillad on väga tänuväärne koostisosa, millele saab erinevate täidistega alati uue näo anda. Need Mehhiko köögi staarid on kangelaseks ka selles quesadillaretseptis, mis valmib umbes 15 minutiga ning on nii lihtne, et sellega saavad isegi lapsed hakkama. Võrreldes tavaliste quesadilladega, mis koosnevadki vaid tortillast ning juustust oleme siia maitseid ja toiteväärtust lisanud ubade ja maisiga. Kõik need toorained saab köögikappi ette varuda, et kiirel tööpäevaõhtul eine ruttu lauale saaks. 
Muide – tortillad säilivad pärast paki avamist kõige paremini sügavkülmas, kust neid korraga täpselt sobiva koguse välja saab võtta. 


Laetud quesadillad


2 20-cm diameetriga tortillat (võid kasutada ka suuremaid, aga sel juhul lisa ka rohkem täidist)
60 g värskelt riivitud juustu (soovitame alati juustu ise riivida – see sulab võrreldes valmisriivitud juustuga paremini)
3 spl punaseid ube
2 spl maisi
1 väike peenelt hakitud punane sibul
Maitse järgi jalapenot
Praadimiseks pisut õli

Serveerimiseks salsat, quacamolet ja hapukoort. 

Aseta pann tulele, pisera sellele pisut õli ning tõsta sellele 1 tortilla. 
Tortillale puista pool juustust, oad, mais, hakitud sibul ning maitse järgi jalapenot. Seejärel lisa ka teine pool juustust ning suru teine tortilla kaaneks peale. 
Küpseta keskmisel kuumusel kuni alumine tortilla on kergelt pruunistunud ning juust sulanud. 
Nüüd libista tortillahunnik õrnalt suurele taldrikule, keera pann taldrikule kaaneks peale ning keera see kiirelt ümber. 
Küpseta kuni ka teine pool kenasti krõbe on, lõika quesadilla sektoriteks ning serveeri kuumalt. 

 

 


Līdzīgas receptes

 
 

Recepte: pavasarīgi spritz kokteiļi

 
 

Sāļās kūkas: receptes un ieteikumi

 
 

Veģetārs uzturs: receptes, inovācijas un tendences

Lai grauzdētu riekstu un saldenās vaniļas smarža uzbur svētku noskaņu katrās mājās, piedāvājam pagatavot gaisīgus mandeļu miltu cepumus.
 
 

Sezonas recepte: mandeļu miltu cepumi