KÕIK UUDISED

Retsept: Lihtne ja soodne soojendav läätsekarri

Kaunviljad on tervislikud ning mõnusaks valguallikaks. Tihti arvatakse, et nende valmistamine võtab väga kaua aega, kuid tegelikult valmib see karri umbes poole tunniga, millest suur osa ajast on kokale vaid ootamise vaev.

Olgu see läätsekarri siin inspiratsiooniks neile, kes arvavad, et kodune toit on keeruline ja võtab palju aega. Ühtlasi on see ka sissejuhatus meie detsembrikuisele #meieinimesed seeriale, kus toredad Gemossi inimesed oma kööginippe jagavad.
Kõigi nippide nägemiseks hoia peal meie Facebooki ja Instagrami kontodel.
Fotod: Laura Oro
 
Kiire läätsekarri

(suur potitäis, pearoaks vähemalt kaheksale, lisandina veel rohkematele)

1 tl lambaläätsi
1 tl soola
1 sibul
Umbes pöidlasuurune jupp värsket ingverit
500 g läätsesid (pildil rohelised, sobivad ka punased, millega läheb veel kiiremini)
1 sidruni mahl
Maitse järgi soola
 
🌶 Pane veekeetjaga vesi keema.
🌶 Haki sibul ja ingver peeneks.
🌶 Kuumuta paksupõhjaline pott ning rösti selle põhjas kõiki terveid vürtse umbes minut aeg-ajalt segades kuni need on aromaatsed. Kalla kõik uhmrisse.
🌶 Viska samasse potti sibul,ingver kookosõli ja natuke soola. Sega ning jäta keskmisele kuumusele klaasistuma. Viska ka kaneelipulgad potti tagasi.
🌶 Uhmerda vürtsid peeneks ning sega sinnasamasse juurde ka ülejäänud maitseained.
🌶 Lisa potti läätsed ja tomatid. Et saada tomatipurgist kõik kätte, siis kasuta keeva vee lisamiseks seda – lisa kaks purgitäit.
🌶 Kalla potti ka kogu uhmri sisu, sega läbi, kata kaanega ning unusta järgmiseks 15 minutiks ära.
🌶 Lisa potti kookospiim, sega läbi ning lase veel 5 minutit madalal kuumusel podiseda.
🌶 Maitse, kas läätsed on pehmed ning lisa vajadusel veel mõnd vürtsi. Pigista juurde poole sidruni mahl, maitse uuesti ning otsusta, kas soovid lisada ka teise poole.

Serveerimisel sobib lisada värsket koriandrit, maitsestamata jogurtit ja granaatõunaseemneid. Sobib imeliselt ka mõne liharoa lisandiks.
PS. Maitseb ülessoojendatuna veelgi paremini!
PS2. Terve suure potitäie hind on umbes 7€.
Pildil oleva kausi leiad siit.

Fotod: Laura Oro



Sarnased retseptid