Kuigi oma aias olevad rabarberid on veel väga tillukesed, siis poes ja turul saadaolevad mahlased varred annavad küll kindlasti tunnistust, et kevad on käes. Ja ühe kevade juurde käib päris kindlasti ka rabarberikook. Jagame täna üht natuke tervislikuma koogi retsepti, milles rabarberi kõrval saavad särada mandlid nii laastude kui ka jahu kujul. Teame paljusid, kes Gemossis eelkõige just mandlijahu pärast käivad – kuna toome seda ise maale, siis saame pakkuda parima kvaliteedi kõrval ka väga meeldivat hinda!
Lisaks sellele, et siin retseptis suur osa nisjuahust mandlitega asendatud on valisime ka suhkruks hoopis kookospähkli suhkru, mis sisaldab oluliselt rohkem kasulikke aineid võrreldes valge suhkruga ning on mõnusalt karamellise maitsega.
Ja muide – kui ei ole kevad vaid näiteks hoopis sügis, siis sobib sama kooki teha ka küpsete ploomidega!
Lisaks sellele, et siin retseptis suur osa nisjuahust mandlitega asendatud on valisime ka suhkruks hoopis kookospähkli suhkru, mis sisaldab oluliselt rohkem kasulikke aineid võrreldes valge suhkruga ning on mõnusalt karamellise maitsega.
Ja muide – kui ei ole kevad vaid näiteks hoopis sügis, siis sobib sama kooki teha ka küpsete ploomidega!
Tervislik rabarberi-mandlikook
Koogipõhjaks:
150 g maitsestamata kreeka jogurtit
2 suurt muna
1 tl vaniljepastat
80 g mandlijahu
60 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
30 g kookossuhkrut
Näpuotsatäis soola
150 g maitsestamata kreeka jogurtit
2 suurt muna
1 tl vaniljepastat
80 g mandlijahu
60 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
30 g kookossuhkrut
Näpuotsatäis soola
Katteks:
450 g rabarberit
40 g kookossuhkrut
30 g mandlilaaste
450 g rabarberit
40 g kookossuhkrut
30 g mandlilaaste
Valmistamine:
1. Eelsoojenda ahi ning vooderda 20 cm diameetriga koogivorm küpsetuspaberiga.
2. Lõika rabarber 2-3 cm juppideks ning sega läbi 40 g kookossuhkruga. Tõsta kõrvale.
3. Sega kausis kokku jogurt, munad ning vaniljepasta.
4. Teises kausis sega kokku kõik kuivained (välja arvatud kattesse minevad mandlilaastud).
5. Kalla ühe kausi sisu teise kaussi, sega ainult nii palju, et kõik oleks ühtlane.
6. Kalla taigen ettevalmistatud vormi, laota sellele rabarberid ning kõige peale puista mandlilaastud.
7. Küpseta umbes 40 minutit kuni taignasse torgatud tikk puhtalt välja tuleb.
1. Eelsoojenda ahi ning vooderda 20 cm diameetriga koogivorm küpsetuspaberiga.
2. Lõika rabarber 2-3 cm juppideks ning sega läbi 40 g kookossuhkruga. Tõsta kõrvale.
3. Sega kausis kokku jogurt, munad ning vaniljepasta.
4. Teises kausis sega kokku kõik kuivained (välja arvatud kattesse minevad mandlilaastud).
5. Kalla ühe kausi sisu teise kaussi, sega ainult nii palju, et kõik oleks ühtlane.
6. Kalla taigen ettevalmistatud vormi, laota sellele rabarberid ning kõige peale puista mandlilaastud.
7. Küpseta umbes 40 minutit kuni taignasse torgatud tikk puhtalt välja tuleb.