KÕIK UUDISED

Retsept: Tervislikud musta oa brownied

Meie kirglik ja töökas tegevjuht Viktoria on meiega juba kolm aastat ning suure hooga muudatusi läbi viies ja tööalaseid väljakutseid ületades unustab liiga tihti lõunasöögi söömata. Rääkimata siis peenemate roogade valmistamisest. Viimasteks loeb ta muide kõike, milles tuleb kasutada rohkem, kui kolm komponenti.
Tahtmine #meieinimesed projekti raames midagi küpsetada oli aga suur, tehtud see sai ja tulemus on maitsev. Retsept pärineb Hea toidu kodu blogist – Musta oa brownied.

“Peale seda, kui sain retsepti autori käest kõik vastused küsimustele  nagu “Misasjad on mustad oad”, “Mis pähklitest täpselt pähklivõi peab olema tehtud” ning “Kas see kakao on õige kakao”, avastasin meeldiva üllatusega, et meil Gemossis on põhimõtteliselt kõik vajalikud koostisained küpsetuspulbrist koogivormideni olemas. Ka üle mõelda pole vaja – see retsept on nii lihtne, et igal juhul õnnestub. Kuna nii retsepti autor, pereliikmed kui ka kolleegid lõpptulemuse heaks kiitsid, siis julgen soojalt seda retsepti katsetada ka neil, kes end köögis väga kindlalt ei tunne. Kusjuures, need, kes on kooki maitsnud,  ei oleks eladeski osanud pakkuda, et just mustad oad on tuntud magustoidu tervislikuma versiooni põhikoostisaineks.”
Fotod: Laura Oro


Musta oa brownied

1 400-grammine purk musti ube, nõrutatud ja üle loputatud või keedetud mustad oad Just Nature sarjast.
150 g pähklivõid
1 suur või 2 väiksemat banaani
50 g kakaod
15 g kookosõli
50 g mandlijahu
100 g tumedat šokolaadi
Kuni 50 g suhkrut (maitse järgi ja olenevalt banaani küpsusest)
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat

🍫 Eelkuumuta ahi 180 kraadini ning määri küpsetusvorm kergelt kookosõliga
🍫 Pane kõik koostisosad kuni šokolaadini blenderisse ning surista ühtlaseks.
🍫 Haki šokolaad väikesteks tükkideks ning sega taignasse.
🍫 Maitse ning otsusta ise kui palju suhkrut lisada soovid. Proovi mitte kogu tainast kohe toorelt ära süüa.
🍫 Kui oled suhkrukogusega rahul, siis lisa taignasse ka sooda ja küpsetuspulber, sega korralikult läbi, tõsta taigen vormi ning küpseta 20 minutit.
🍫 Enne tükkideks lõikamist lase koogil täielikult jahtuda.
🍫 Serveerimisel on koogile suurepäraseks kaaslaseks (kookose)jogurt ja/või värsked marjad.
Fotod: Laura Oro


Sarnased retseptid