KÕIK UUDISED

Retsept: Uskumatu mandlikook

2022. aasta 10. November #retsept #jahu #inspiratsioon #MeieInimesed 
Meie äriklientide tellimuskeskuse Marge jaoks ei ole küpsetamine mingi eneseületus ning pikka aega Gemossis toiduainete eest vastutajana teab ta täpselt, milliselt riiulilt oma lemmikud leiab. Tema küpsetatud koogi retsept pärineb Silja Luide blogist, ning sealt võetud retsepti puhul võib niikuinii alati kindel olla, et tegemist on ülimaitsva koogiga. Selle koogi nimetuseks on „Uskumatu mandlikook“, aga meie usume küll, sest see oli oma lihtsuses ülimõnusalt pehme, mahlane, maitsev ja neid häid omadussõnu võikski siin üles lugema jääda. Tõesti pisut uskumatu, aga kook on gluteenivaba ning kooki katvast kreemist loobudes lisaks ka laktoosivaba.

Lisasoovitus on Marge poolt see, et kõige parem kook tuleb alati enda kanade munadest küpsetatuna. Saame aru, et kõigil ei ole võimalik kanu pidada, aga  ka poeriiulilt tasub valida alati vabalt jooksnud kanade munad. Lisaks sobib pühade ajal lisada ka muid sobivaid maitseid – kardemoni, nelki, apelsinikoort… Lisaks – kuna kook säilib külmikus terve nädala, siis see on hea võimalus oma küpsetamisi pisut pikema aja peale hajutada ning mitte liigselt stressi tekitada.
Fotod: Laura Oro


Uskumatu mandlikook

Kook
720 ml mandlijahu
1.5 tl söögisoodat
0.5 tl soola
1.5 tl kaneeli
60 ml kookosõli
60 ml mett
1.5 tl vaniljeekstrakti
3 muna
240 ml riivitud porgandit
240 ml riivitud suvikõrvitsat
240 ml hakitud õuna

Kate
300 g kohupiimapastat
1 spl heledat rafineerimata roosuhkrut

🍏 Soojenda ahi 180 kraadini.
🍏 Sega ühes kausis kõik kuivained omavahel, teises aga kõik ülejäänud koostisosad.
🍏 Seejärel sega mõlema anuma sisu kokku ja pane võitatud 23-24 cm läbimõõduga koogivormi.
🍏 Küpseta 40-45 minutit.
🍏 Kook on valmis, kui koogi sisse torgatud tikk jääb kuivaks.
🍏 Kook peaks säilima õhukindlas anumas toatemperatuuril 4 päeva, külmikus ühe nädala.
🍏 Katteks sega omavahel kohupiimapasta ja rafineerimata roosuhkur.
🍏 Pildil olev kook on kaunistatud Cake & Bake suhkrukaunistustega.


Fotod: Laura Oro


Sarnased retseptid