UUS! PARAGON CORDIAL ON JUBA SIIN!
2019. aasta 7. November
#MONIN #kokteilid #inspiratsioon
Tutvuge uue Paragoni põlvkonnaga, mis on rikas eksootiliste aroomide ja julgete maitsete poolest!
PARAGON koosneb kolmest, botaanikast inspireeritud, uue põlvkonna cordialist, mille on välja töötanud MONIN koos rahvusvaheliselt auhinnatud baarmeni Alex Kratenaga.
Parima kvaliteediga PARAGONˇi cordialide esimene kollektsioon on inspireeritud eksootilistest ja haruldast tüüpi pipardest – Valge Penja (Kamerun), Timur Berry (Nepaal) ja Rue Berry (Etioopia).
PARAGON´i eesmärk on pakkuda mitmeid enneolematuid maitseid ja aroome. Piprakollektsioonid on loodud infusiooni-, destilleerimis- ja CO2 ekstraheerimise tehnoloogiate ühendamisel. Need cordialid on suurepärane lisand sellistele kangetele alkohoolsetele jookidele nagu tequila, viin või džinn. Nendega saab lisada ka ainulaadse lõhnabuketi valgetele veinidele ja šampanjale – ideaalse tasakaalu magusa ja hapu maitsespektri vahel.
Kamerun
Penja pipar on oma nime saanud päritolukohast – neid kasvatatakse Kamerunis Penja orus. Sealne vulkaaniline pinnas annab valgele piprale värske mentooli ja kamperi aroomi. Piprad koristatakse küpsetena ja kuivatatakse päikese käes, nii et neil on iseloomulik ja püsiv maitse. Väikesed piprad on saavutanud ülemaailmse gastronoomilise maine, kuna kõik tootmise etapid (koristamine, kääritamine, pesemine, kuivatamine ja sorteerimine) viivakse läbi käsitsi, kohalike inimeste poolt. 2014. aastal sai neist esimene toode Aafrika mandril, mis sai kaitstud geograafilise tähisega. (KGT).
Nepal
Buddha kodumaal Nepalis kasvavad põhu- ja mudakülade vahel 2000 meetri kõrgusel okkalised timur´i marjapõõsad, varjates selle südamliku aroomi ja maitse olemust. Tugeva greibi aroomi tõttu nimetatakse seda puuvilja greibipipraks. Looduses kasvavad nad Nepali keskosas Mahabharata mäeahelikus. Neid eksootilisi põõsaid nimetatakse mõnikord “tiibadega torkivaks tuhaks”. Põlisrahvad kasutavad seda marja mitmel viisil.
Joogile lisatuna, on tunda tsitrusviljade, puidu ja ürtide aroomi.
Joogile lisatuna, on tunda tsitrusviljade, puidu ja ürtide aroomi.
Etioopia
Taim Ruta (Ruta chalepensis) on pärit Etioopiast Bashetto mägismaalt ja selle kuldseid õisi kasutatakse laialdaselt meditsiinis ja vürtsina. See põõsas kasvab kõige paremini päikesevalguse käes 1500–2000 m kõrgusel. Lehestikul on magus lõhn, kuid marjadel on tugev ja vürtsikas maitse. Ruta marja pipart kasutatakse kuulsas Etioopia berberi vürtsisegus, lehti jahuks purustatuna ja kuivatatuna aga putukatõrjevahendina. Selle aromaatse cordiali aroomis saate tunda kannatuspuuvilja, värske heina ja jasmiini noote.
Tutvuge nende Paragonidega originaalsetes kokteilides ja õppige nende ajalugu ja valmistamise tehnoloogiat koos meie Monin Ambasadoriga, broneerige oma meistriklassi – [email protected]