KÕIK UUDISED

Šokolaadi-Chai banaanileib

2024. aasta 8. Detsember #MeieInimesed #retsept #toode 

Meie müügiesindaja Irina jaoks on oluline, et kui juba hakata küpsetama, siis oleks tulemus eriline. Ja see šokolaadi-chai banaanileib seda ilma igasuguse kahtluseta ka on! 

Algse retsepti leidis Irina meie hea partneri BARU kodulehelt, aga kohendas seda veidi endale sobivamaks. 

Šokolaadi-Chai banaanileib

KOOSTISOSAD

180 g nisujahu
1.25 tl söögisoodat
0.75 tl soola
80 g Mascarpone juustu
50 g toatemperatuuril võid
2 suurt muna
4 suurt väga küpset banaani
170 g tumedat šokolaadi pisaraid
80 g vahtrasiirupit
2 tl vaniljeekstrakti
3-4 spl BARU Spiced Chai Latte pulbrit

VALMISTAMINE

  1. Kuumuta ahi 180°C-ni. Määri 20 x 10 cm leivavorm kergelt mittenakkuva pihustiga ja vooderda küpsetuspaberiga jättes pikematele külgedele piisavalt üleulatuvat paberit.
  2. Vispelda keskmises kausis kokku jahu, söögisooda, chaipulber ja sool.
  3. Teises kausis purusta banaanid kahvliga ja sega läbi.
  4. Kasuta elektrilist mikserit keskmisel-kõrgel kiirusel ja vahusta suures kausis vahtrasiirup, mascarpone ja või, kuni segu muutub heledaks ja kohevaks, umbes 4 minutit.
  5. Lisa ükshaaval munad, vahustades segu iga kord ühtlaseks ja kraapides vajadusel alla kausi külgi.
  6. Lisa jahusegu ja sega ainult nii palju, kuni koostisosad on segunenud.
  7. Lisa banaanid ja sega ühtlaseks, viimasena sega õrnalt sisse šokolaadipisarad.
  8. Kalla tainas ettevalmistatud vormi ja silu pealispind ühtlaseks.
  9. Küpseta leiba 60-65 minutit, kuni keskele torgatud tikk tuleb puhtalt välja.
  10. Tõsta vorm restile ja lase leival vormis jahtuda 1 tund.
  11. Siis võta banaanileib vormist välja ja lase enne viilutamist täielikult jahtuda (kui suudad vastu panna).


Sarnased retseptid