Meie müügiesindaja Irina jaoks on oluline, et kui juba hakata küpsetama, siis oleks tulemus eriline. Ja see šokolaadi-chai banaanileib seda ilma igasuguse kahtluseta ka on!
Algse retsepti leidis Irina meie hea partneri BARU kodulehelt, aga kohendas seda veidi endale sobivamaks.
Šokolaadi-Chai banaanileib
KOOSTISOSAD
180 g nisujahu
1.25 tl söögisoodat
0.75 tl soola
80 g Mascarpone juustu
50 g toatemperatuuril võid
2 suurt muna
4 suurt väga küpset banaani
170 g tumedat šokolaadi pisaraid
80 g vahtrasiirupit
2 tl vaniljeekstrakti
3-4 spl BARU Spiced Chai Latte pulbrit
VALMISTAMINE
- Kuumuta ahi 180°C-ni. Määri 20 x 10 cm leivavorm kergelt mittenakkuva pihustiga ja vooderda küpsetuspaberiga jättes pikematele külgedele piisavalt üleulatuvat paberit.
- Vispelda keskmises kausis kokku jahu, söögisooda, chaipulber ja sool.
- Teises kausis purusta banaanid kahvliga ja sega läbi.
- Kasuta elektrilist mikserit keskmisel-kõrgel kiirusel ja vahusta suures kausis vahtrasiirup, mascarpone ja või, kuni segu muutub heledaks ja kohevaks, umbes 4 minutit.
- Lisa ükshaaval munad, vahustades segu iga kord ühtlaseks ja kraapides vajadusel alla kausi külgi.
- Lisa jahusegu ja sega ainult nii palju, kuni koostisosad on segunenud.
- Lisa banaanid ja sega ühtlaseks, viimasena sega õrnalt sisse šokolaadipisarad.
- Kalla tainas ettevalmistatud vormi ja silu pealispind ühtlaseks.
- Küpseta leiba 60-65 minutit, kuni keskele torgatud tikk tuleb puhtalt välja.
- Tõsta vorm restile ja lase leival vormis jahtuda 1 tund.
- Siis võta banaanileib vormist välja ja lase enne viilutamist täielikult jahtuda (kui suudad vastu panna).