KÕIK UUDISED

Edukate kokteilikaartide hästihoitud saladus - Paragon cordialid

Kuidas lisada oma kokteilile rohkem maitset, elamuslikkust ja naudingut? Nii spetsiaalseid kokteilibaare kui ka väga heade kokteilikaartidega restorane on Eestis tohutult palju. Mõned jäävad siiski oluliselt rohkem meelde, kui teised. Kuidas elamust tekitada? Viise selleks on erinevaid, aga Eesti parimate baaride kokteilimenüüst leiab üha enam jooke, kus on kasutatud tavalisele inimesele veel veidi tundmatud Paragoni cordialid.

Mis on cordial?

Head eestikeelset vastet ei ole sõnale „cordial“ veel välja mõeldud, kuid tegemist on siirupist vähem magusa vedelikuga, mida kasutatakse kokteilides ning muudes jookides ning seda kulub tänu nende intensiivsusele vaid mõni tilk. Paragon cordialide valmistamiseks on kasutatud parfüümimaailmast tuntud võtteid – infusioon, destilleerimine ja CO2 ekstraheerimine. Paragoni erinevatest maitsetest saad pikemalt lugeda siin. Meie käisime aga Eesti parimaid kokteile pakkuvates baarides ning uurisime, millistes kokteilides on Paragon kasutust leidnud. Täpseid retsepte keegi mõistagi ei jaga – minge ja proovige ise järele!

Meie lemmikbaarid, kus kasutatakse kokteilides Paragoni

Whisper Sister (Pärnu mnt 12, Tallinn)

Whisper Sister kokteilibaar on loetud maailma 50 parima baari hulka ning sealsed kokteilid on tõeliselt erilised ja elamust pakkuvad. 

ONE FINE THING