KÕIK UUDISED

Edukate kokteilikaartide hästihoitud saladus - Paragon cordialid

Kuidas lisada oma kokteilile rohkem maitset, elamuslikkust ja naudingut? Nii spetsiaalseid kokteilibaare kui ka väga heade kokteilikaartidega restorane on Eestis tohutult palju. Mõned jäävad siiski oluliselt rohkem meelde, kui teised. Kuidas elamust tekitada? Viise selleks on erinevaid, aga Eesti parimate baaride kokteilimenüüst leiab üha enam jooke, kus on kasutatud tavalisele inimesele veel veidi tundmatud Paragoni cordialid.

Mis on cordial?

Head eestikeelset vastet ei ole sõnale „cordial“ veel välja mõeldud, kuid tegemist on siirupist vähem magusa vedelikuga, mida kasutatakse kokteilides ning muudes jookides ning seda kulub tänu nende intensiivsusele vaid mõni tilk. Paragon cordialide valmistamiseks on kasutatud parfüümimaailmast tuntud võtteid – infusioon, destilleerimine ja CO2 ekstraheerimine. Paragoni erinevatest maitsetest saad pikemalt lugeda siin. Meie käisime aga Eesti parimaid kokteile pakkuvates baarides ning uurisime, millistes kokteilides on Paragon kasutust leidnud. Täpseid retsepte keegi mõistagi ei jaga – minge ja proovige ise järele!

Meie lemmikbaarid, kus kasutatakse kokteilides Paragoni

Whisper Sister (Pärnu mnt 12, Tallinn)

Whisper Sister kokteilibaar on loetud maailma 50 parima baari hulka ning sealsed kokteilid on tõeliselt erilised ja elamust pakkuvad. 

ONE FINE THING

Selles ühtaegu seikluslikus kuid samaaegselt kodusena tunduvas kokteilis kohtub Paragon Timur Berry tequila, mezcali, leedripuu likööri ja Peychaud’s bitteritega luues heas tasakaalus koosluse kangusest, magususest ja happest. Paragon Timur Berry aitab oma piprase värskusega esile tõsta agaavinapsude parimad noodid.

JOYCE (Riia 2, Tartu)

Michelini poolt ära märgitud Tartu tipprestoranis on Paragon leidnud koha vähemalt kahes kokteilis. (Joyce kokteilipiltide autor on Lauri Laan).

THE WAIKIKI

Foto: Lauri Laan

Väga värske, pehme ja siidine kokteil, mille maitses on tunda värskeid puuvilju. Pole ka ime, sest värsked mahlad valmistab Joyce meeskond algusest lõpuni ise. Kokteilist leiab värskenduseks ja TIKI kokteili troopilisuse edasi andmiseks ananassirummi ja kookoselikööri. Paragoni Timur Berry lisab tasakaaluks ürte ning kergeid puidutoone – nagu baarmen ise ütleb, siis Paragon Timur Berryta poleks selles kokteilis piisavalt kicki.

TIKI SOUR

Foto: Lauri Laan

Joyces on ka muljetavaldavalt hea alkoholivabade kokteilide valik ning Paragon Timur Berry on leidnud koha uskumatult maitsvas TIKI SOUR mokteilis. See on puuviljaselt värskete maitsetega mõnusalt kreemine, kergelt hapukas ja lihtsalt väga maitsev. Kuna tiki-kokteilides on rumm kohustuslikuks elemendiks, siis siin täidab selle koha imeliselt Lyre’s White Cane Spirit. Lisaks on see ka vegan, sest munavalge asemel tekitab vahu täistaimne Easy Foam.
Baarmeni sõnul sobib Paragon Timur Berry tiki-kokteilidesse ideaalselt lisades koheselt ürdisust. Kui muidu on vaja mässata saja erineva värske ürdi ning siirupiga, siis Paragoni on vaja lisada sama tulemuse saamiseks vaid 3-4 tilka. Meeletult hea!

180° (Staapli 4, Tallinn)

RHUBARBARIAN

Meil on väga suur au, et Paragon White Penja Pepper cordial on leidnud kasutust ka Eesti seni ainsas kahe Michelini tärniga restoranis. Kokteilis Rhubarbarian on harmooniliselt kokku sobitatud idamaiste vürtsidega džinn, Muhu saarelt pärit rabarberivein ja mõistagi Paragon. Tulemuseks on jook, mis on magushapukas, tummine ja tasakaalustatud vürtsiga. Kokteilist on olemas ka alkoholivaba versioon.

Fotografiska (Telliskivi 60a, Tallinn)

MÕÕN

Michelini rohelise ehk jätkusuutlikkuse tärniga pärjatud Fotografiska kokteilivalik on imeline ning nende kokteilis MÕÕN on Paragon Timur Berry kombineeritud Fotografiska jääsiidri ja sakega. Tegemist on dessertkokteiliga, mis on ühtaegu poolkuiv, magusalt puuviljane, tsitruseline ja eksootiline. Ja lihtsalt väga maitsev.

ISSEI (Rävala 3, Tallinn)

Baltimaade esimene Nikkei restoran toob meieni Jaapani ja Peruu kombineeritud maitsed. Asudes Radissoni hotelli 24ndal korrusel on seal lisaks suurepärastele maitsetele võimalik nautida ka imelist vaadet.

 MACHA JA WASABI SOUR

Selles sour-kokteilis kohtub Nikka gin macha, wasabi ja Paragon Penja Pepper. Ühtaegu hapukas ning magusalt pehme. Väga hea matcha ja wasabi balansiga kokteil, kus õrn Penja pipra noot annab mõnusalt soojendava järelmaitse. Erakordselt meeldejääv kokteil - happeline, magus, siidine ning ürdine ühtaegu.

QUIWIRU WAYRA

Kokteil, mille esimene tuntav maitse on autentne kiivi, millele järgneb küps pirn ja Paragon Rue Berry seob kõik ühtseks tervikuks. Kokteil on ülimalt puuviljane meenutades lausa mahlapulka, kuid kergelt mõrkjate nootidega. Quiwiru tähendabki otsetõlkes kiivit ning wayra tuult. Seega rõhutabki ka nimi kokteili värskendavat olemust ja puuviljaseid koostisosi.

SARA K'ANCHAY T'IKA

Arbuusimaitseline Absolut, arbuusisiirup, Paragon Penja Pepper ja veel hulk põnevaid koostisi annavad tulemuseks arbuusi värskuse, mis on tasakaalustatud maasika magususega. Paragon Penja Pepper annab sellesse kooslusesse juurde mõnusalt vürtsikat, värskendavat ja kerget iseloomu.

Kas oled veel mõnes kokteilimenüüs märganud Paragon cordialide kasutamist? Kui oled, siis märgi meid julgelt oma sotsiaalmeedia postitustes @monin_eesti ning proovime kiiremas korras ka need ise ära!


Sarnased retseptid