FOOD LAB: Fermenteerimine
Fermenteerimine muutub aina populaarsemaks ning see on hea viis toidu väärindamiseks nii restorani- kui ka koduköögis. Meistriklassis saad Rita Osa käest teada, kuidas fermenteerimisega algust teha ning kuidas fermenteeritud toidud tervist toetavad. Praktilises meistriklassis õpid valmistama kimchit ja kombuchat.
MEISTRIKLASS TOIMUB:
12. september, 10.00-14.00
Gemoss Köögi ja Baarikunsti Õppetuba
Valukoja 5, Ülemiste City, Tallinn
Kindlusta endale koht meistriklassis ostes pilet siit.
Koolituse teemad:
1. Kombucha
- Miks on kombuchast saanud trendikas tervisejook, mida võib üritustel pakkuda vahuveini asemel alkoholivaba alternatiivina?
- Kombucha on terviseteadliku inimese jaoks võrratu valik, sest see on elus, funktsionaalne jook, mida võib muretult nautida iga päev, kartmata suhkrupiiki.
- Kas kõik poes müüdavad kombuchad on tervislikud?
- Kuidas kombuchat ise valmistada? Milliseid eri maitseid kombuchale võib lisada?
- Koolituselt saad kaasa õpetuse kombucha samm-sammult valmistamiseks, retsepti ja kombucha-seene pojukese, et kodus kohe kombucha käima panna.
2. Kimchi
- Miks on Koreast pärit kimchi nii populaarne?
- Räägime kimchi tervislikkusest. Kas teadsid, et ühes teelusikatäies kimchi vedelikus on keskmiselt 5 miljardit piimhappebakteri?
- Millega kimchit süüa ja kuidas?
- Kuidas valmistada ise õiget Korea kimchit? Teeme valmistamisprotsessi samm-sammult koos läbi, räägime ka vegan kimchi tegemise nippidest.
- Koolituselt saad kaasa retsepti ja 0,5-liitrise purgi isetehtud kimchit.
Meistriklassi kohtade arv on piiratud.
Osalustasu: 65€.
Kindlusta endale koht meistriklassis ostes pilet siit.
KOOLITAJA
Rita Osa on juba väikesest peale köögis kodus olnud. Õppinud toidu armastamist ja austamist oma perelt, õppis ta TEKO-s kondiitriks ning viimased 12 aastat töötanud Oma Maitse retseptitoimetajana ning toidukoolitajana. 2024. aasta kevadhooajal jõudis Kanal2 ekraanile tema soe autorisaade Rita Köök. Loe Rita kohta lähemalt siit.