FOOD LAB: Hapusaia saladused 9. ja 16. jaanuaril
Haputaignast sai ehk sourdough on maitsev ja trendikas. Sellisel viisil valmistatud saia on tänu fermenteerimisprotsessile kergem seedida ning tihti saavad seda nautida ka gluteenile muidu tundlikud inimesed. Haputaigna puhul ei ole kasutatud lisatud pärmi ning tegemist on sõna otseses mõttes käsitööga, mida on tunda ka unikaalses maitses ja tekstuuris. Tänapäeva kiire elutempo juures mõjub juuretisega küpsetamine paljudele lausa meditatsiooniga - haputainast tagant kiirustada ei saa, ning selle jaoks peab pisut aega võtma. Karta seda protsessi aga ei tasu - soovi korral saab hakkama igaüks! Koolituse viib läbi alati särav Rita Osa.
MEISTRIKLASS TOIMUB:
09. ja 16. jaanuar, 17.00-21.00
Gemoss Köögi ja Baarikunsti Õppetuba
Valukoja 5, Ülemiste City, Tallinn
Kindlusta endale koht meistriklassis ostes pilet siit.
NB! 09. jaanuari koolitus on välja müüdud. Lisakoolitus toimub 16. jaanuaril.
Koolituse teemad:
- Juuretise valmistamine algusest peale;
- Haputaignast saia valmistamine algusest peale;
- Soovitused ja nipid saia külmikus kergitamiseks;
- Hädavajalikud ja soovituslikud töövahendid.
Koolituse hinnas sisaldub:
- Kihisev tervitusjook;
- Kõige ülevaloleva valmistamine üheskoos;
- Kohv, tee ja vesi;
- Igale osalejale kaasa juuretisepoeg ja iseküpsetatud hapusai.
Meistriklassi kohtade arv on piiratud.
Osalustasu: 65 €.
Kindlusta endale koht meistriklassis ostes pilet siit.
KOOLITAJA
Rita Osa on juba väikesest peale köögis kodus olnud. Õppinud toidu armastamist ja austamist oma perelt, õppis ta TEKO-s kondiitriks ning viimased 12 aastat töötanud Oma Maitse retseptitoimetajana ning toidukoolitajana. 2024. aasta kevadhooajal jõudis Kanal2 ekraanile tema soe autorisaade Rita Köök. Loe Rita kohta lähemalt siit.