FOOD LAB: Jaapani toidu rännak Ritaga 12. märtsil
Jaapani kööki tunnevad eestlased tavaliselt sushi ja ehk ka rameni järgi, aga tegelikult on see palju laiem. Jaapani toite iseloomustab lihtsus, esteetilisus ja tõeliselt kvaliteetsele toorainele keskendumine. Sealse toidukultuuri aluseks on maitsete tasakaal ning väga peetakse lugu hooajalisest toorainest. Rita Osa õpetab, kuidas Jaapani köögis sushist ja ramenist kaugemale vaadata ning üheskoos valmib hõrgutav pidusöök.
MEISTRIKLASS TOIMUB:
12. märts, 17.00-21.00
Gemoss Köögi ja Baarikunsti Õppetuba
Valukoja 5, Ülemiste City, Tallinn
Kindlusta endale koht meistriklassis ostes pilet siit.
Koolituse teemad:
Loome üheskoos tõelise Jaapani piduroa.
- Mustades seesamiseemnetes paneeritud lõhe tataki Ponzu kastmes;
- Karamellistatud või ja karrilehtedega röstitud lillkapsas miso-mandli kastmes;
- Chanko Nabe - kuulus Jaapani hautis, mida tuntakse ka sumomaadlejate hautisena. Valgurikkas, tervislikus ja väga maitsvas kanapuljongipõhjal hautises on palju erinevaid köögivilju ja lihasid;
- Magusaks Matchaglasuuriga pehmed sõõrikud.
Koolituse hinnas sisaldub:
- Kihisev tervitusjook;
- Kõige ülevaloleva valmistamine üheskoos;
- Värskete roogade nautimine;
- Kohv, tee ja vesi;
- Osalejatele kaasa kingitused.
Meistriklassi kohtade arv on piiratud.
Osalustasu: 65 €.
Kindlusta endale koht meistriklassis ostes pilet siit.
KOOLITAJA
Rita Osa on juba väikesest peale köögis kodus olnud. Õppinud toidu armastamist ja austamist oma perelt, õppis ta TEKO-s kondiitriks ning viimased 12 aastat töötanud Oma Maitse retseptitoimetajana ning toidukoolitajana. 2024. aasta kevadhooajal jõudis Kanal2 ekraanile tema soe autorisaade Rita Köök. Loe Rita kohta lähemalt siit.