FOOD LAB: Korea köögi nipid 6. ja 13.. veebruaril
Korea toit kogub maailmas tänu oma julgetele, aga mitte põletavatele maitsetele üha enam tulihingelisi fänne. Tule õpi seda kööki tundma alati särava Rita Osa käe all ning valmista üks mitmekülgne Bibimbap, mis tõlkes tähendab "segatud riisi" ning on igas Korea kodus omanäoline, kuid alati on selles kasutusel riis ja erinevad köögiviljad, Gochujangist valmistatud kaste ja tihti ka veiseliha ning praemuna - kõik see headus segatakse vahetult enne sööma hakkamist sööja enda poolt kausis kokku.
MEISTRIKLASS TOIMUB:
06. ja 13. veebruar, 17.00-21.00
Gemoss Köögi ja Baarikunsti Õppetuba
Valukoja 5, Ülemiste City, Tallinn
Kindlusta endale koht meistriklassis ostes pilet siit.
NB! 06. veebruari koolitus on välja müüdud. Lisakoolitus toimub 13. veebruaril.
Koolituse teemad:
Valmistame ise mitmekülgse Bibimbap roa paljude erinevate lisanditega:
- Seitse erinevat köögiviljalisandit, ehk Banchan;
- Spetsiaalses marinaadis veiseliha ehk Bulgogi;
- Teised lisandid: kanasüdamed, seaküljeliha, lõhe - kõik eraldi valmistatud;
- Gochujangi ehk fermenteeritud Korea tšillipastaga valmistatud kaste;
- Aurutatud riis ja praemuna;
- Magustoiduks Yeot-gangjeong ehk traditsiooniline Korea krõbe pähklikomm.
Koolituse hinnas sisaldub:
- Kihisev tervitusjook;
- Kõige ülevaloleva valmistamine üheskoos;
- Ühine õhtusöök;
- Kohv, tee ja vesi;
- Osalejatele kaasa kingitused.
Meistriklassi kohtade arv on piiratud.
Osalustasu: 65 €.
Kindlusta endale koht meistriklassis ostes pilet siit.
KOOLITAJA
Rita Osa on juba väikesest peale köögis kodus olnud. Õppinud toidu armastamist ja austamist oma perelt, õppis ta TEKO-s kondiitriks ning viimased 12 aastat töötanud Oma Maitse retseptitoimetajana ning toidukoolitajana. 2024. aasta kevadhooajal jõudis Kanal2 ekraanile tema soe autorisaade Rita Köök. Loe Rita kohta lähemalt siit.