Lähis-Idas armastatakse kõikvõimalikke dippe ning täna jagame üht viisi lihtsa baklažaanidipi valmistamiseks. Baba ganoush valmistamiseks on palju erinevaid viise ning ka maitsestamiseks on palju võimalusi - meie tänane retsept on lihtne, aga ülimalt maitsev ning sobib imeliselt lauale koos hummuse, oliivide. otse peenrast võetud kurgi, tomati ja sibula ning värske pita saiaga. Kui pita küpsetamiseks mahti ei ole, siis vähem traditsiooniline, aga siiski ülimalt maitsev lisand on erinevad leivapulgad.
Lihtne baklažaanidipp
1 suur baklažaan
2 spl tahinit
1 sidruni mahl
2 spl head oliiviõli
1-2 küüslauguküünt
2 väiksemat tomatit (ideaalne oleks erinevates värvides)
Väike punt värsket koriandrit
Soola-pipart
Kaunistuseks granaatõuna seemneid
Valmistamine:
- Alusta baklažaani grillimisest. Kasuta võimalusel lahtist tuld ning küpseta sellel baklažaani umbes 20 minutit seda iga 5 minuti tagant ümber pöörates, et kõik küljed mõnusalt söestuksid. Kui sul grilli/lahtise tule kasutamise võimalust ei ole, siis saad kasutada ka koduse ahju grillrežiimi. Sel juhul lõika baklažaan pikuti pooleks ning aseta ahjuplaadile nahaga pool peal. Aseta ahjuplaat 250 kraadini kuumutatud grillrežiimil ahju nii kõrgele, kui võimalik ning küpseta baklažaani kuni see on pehme, umbes 25 minutit.
- Jahuta baklažaani pisut maha, kuni suudad seda kätega puutuda. Seejärel eemalda söestunud nahk viljalihast ja pane viljaliha kaussi.
- Lisa kaussi tahini, sidrunimahl, riivitud küüslauk, ning sool-pipar. Sega kahvliga ühtlaseks.
- Lisa kaussi ka tükeldatud tomat ning hakitud koriander. Sega veelkord läbi, maitse ning lisa soola, kui vajalikuks pead.
- Jäta dipp vähemalt pooleks tunniks külmkappi maitsestuma.
- Serveerides nirista peale veel head oliiviõli ning granaatõunaseemneid.