KÕIK UUDISED

Luksuslik maius kuulsa Dubai šokolaadi baasil

2024. aasta 15. Detsember #MeieInimesed #retsept #pähklid 

Sotsiaalmeedias laineid löövad retseptid on alati põnevad, aga selle asemel, et lihtsalt Dubai šokolaadi tegemist katsetada, lisas meie turunduskonsultant Kadri piimašokolaadis mõnulevale krõbedale pistaatsiakihile juurde ka vaarika-mascarponekreemi.

Piimašokolaadi ei kasuta Kadri tegelikult kunagi, sest tema süda kuulub jäägitult tumedale šokolaadile ja sellistele magustoitudele, kus suhkrut minimaalselt kasutatud on. Seetõttu lõid ta silmad koheselt särama, kui avastas, et La Fruiterie vaarikapüree on nüüd saadaval 100% suhkruvabana ja sisaldabki vaid vaarikaid. Vaarikad ja pistaatsiapähklid on üks vastupandamatu kombinatsioon ning nii saigi Dubai šokolaadi ideed edasi arendatud hiigelsuureks pistaatsia-vaarika šokolaaditahvliks. 

Miks hiigelsuureks? Kuna Kadril kodus olevad Martellato šokolaadivormid olid nii luksusliku täidisega maiuse jaoks liiga elegantselt õhukesed, siis vormina läks sel korral kasutusse kodus olemas olev 34 cm x10 cm mõõtudega lahtikäiv koogivorm. Seega loovus üle kõige ning kindlasti leiab igaüks kodust mõne vormi, kuhu sisse sarnane maius valmistada. 

Tulemus - tõesti luksuslik ja väga maitsev. Piimašokolaad on magus, seega täidisesse ei pannud Kadri grammigi suhkrut, aga kui oled suuremat sorti magusasõber, siis võid lisada maitse järgi tuhksuhkrut. Järgmisel korral kasutaks vormina siiski väiksemaid, sest poolekilone šokolaaditahvel on lihtsalt liiga suur ning tummisest maiusest piisab korraga paarist ampsust. 

Dubai šokolaad väikese vaarikaga

KOOSTISOSAD
300 g piimašokolaadi
100 g kataifi tainast
40 g võid
100 g pistaatsiapähkli pastat
50 g tahinit
100 g toasooja mascarponet
100 g La Fruitiere 100% vaarikapüreed 
0.25 tl agar-agarit
Kaunistuseks pistaatsiapähkleid, külmkuivatatud vaarikaid ja kuldset toiduvärvi

VALMISTAMINE

  1. Sulata veevannil suure kausi sees šokolaad. Kui soovid eriti elegantset tulemust, siis võid šokolaadi tempereerida (pildil olev versioon on tehtud lihtsalt sulatatud šokolaadiga), juhendi selleks leiad siit. Kui sa šokolaadi EI tempereeri, siis kata vorm toidukile või küpsetuspaberiga, et tahvli pärast vormist kätte saaksid (kui tempereerid, siis lööb šokolaad põhimõtteliselt ise vormi küljest lahti).
  2. Kui šokolaad on sulanud, siis kata vormi põhi ja ääred šokolaadiga nii, et kõikjal on 1-2 millimeetrine školaadikiht. Võimalik, et pead vormi šokolaadi jahtumise ajal paar korda külgede suunas kallutama või külgedele lisašokolaadi määrima.
    Ülejäänud šokolaad las jääb kaussi oma aega ootama.
  3. Kui šokolaad on vormi tarduma pandud on aeg täidistega tegeleda.
  4. Murenda pannile kataifi tainas ning prae see või sees tihti segades kuldseks ja krõbedaks. Selleks läheb umbes 10 minutit aega.
  5. Sega krõbe kataifi pistaatsiapasta ja tahiniga. 
  6. Kuumuta vaarikapüree väikeses potis või pannis koos agar-agariga keemiseni ning lase sel minutike pidevalt segades podiseda. See on vajalik agar-agari aktiveerimiseks. Seejärel sega vaarikapüree mascarponega ühtlaseks kreemiks. Kui soovid magusamat tulemust, siis võid lisada tuhksuhkrut. 
  7. Kui šokolaadi esimene kiht on tardunud, siis laota selle peale pistaatsiasegu ning suru see ühtlaselt laiali. Seejärel vala pistaatsiakihile vaarikakiht. Tõsta pooleks tunniks külmikusse tarduma. 
  8. Viimaseks kihiks sulata taas šokolaad ning vala see ettevaatlikult vaarikakihile.
  9. Kaunista hakitud pistaatsiapähklite, külmkuivatatud vaarikate ja kullasäraga.


Sarnased retseptid