KÕIK UUDISED

Spinati-mandlikreemi-toorjuustu tort

Meie infolaua spetsialist Getter on ilmselt Gemossi kõige andekam küpsetaja. Juba tema eelmisel aastal küpsetatud tort lõi laineid, seega ootused olid kõrged. Ja pettuma ei pidanud, sest siin jagatud Getteri pere uus lemmikretsept, mille järgi valmib ereroheliselt kaunis tort, on suurepärane! Tordi maitse on ülimalt tasakaalus, rääkimata sellest kaunist, täiesti loomulikul teel saavutatud värvist!

Kuigi koogis on kasutatud päris suures koguse spinatit, siis maitses seda tunda ei ole – Getteri lapsed annavad sellele oma garantii!

Spinati-mandlikreemi-toorjuustu tort

BISKVIIT
400 g külmutatud spinatit
2 dl+2 spl rapsiõli
3 muna
1.5 dl suhkrut
250 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit

  1. Sulata spinat sõelal ja pressi sellest välja võimalikult palju vett. Lisa 2 spl õli ja püreesta.
  2. Vahusta munad suhkruga. Lisa sisse 2 dl õli ja mikserda läbi.
  3. Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa taignale ja sega ühtlaseks.
  4. Kõige lõpuks sega taignale juurde spinatipüree.
  5. Kalla taigen 24 cm vormi ja küpseta 180 kraadi juures 45 min.

MANDLIKREEM
4 munakollast
200 g vahukoort
90 g demerara suhkur
10 g maisitärklist 
180 g röstitud mandleid

  1. Sega kõik koostisosad peale mandlite kokku ja pane pott tulele, kuumuta pidevalt segades umbes 2-3 minutit kuni kreem pakseneb.
  2. Kui kreem on paksenenud, siis võta pott tulelt ja jätta jahtuma.
  3. Samal ajal rösti ahjus mandlid.
  4. Sega kergelt hakitud mandlid kreemiga kokku.

TOORJUUSTUKREEM
400 g toorjuustu
500 ml vahukoort
200 g valget šokolaadi
1 vaniljekaun

  1. Kuumuta ca 100 ml vahukoort koos vaniljekaunaga ja lisa see siis hakitud valgele šokolaadile (vaniljekaunalt eemalda seemned ning kest võta koore seest välja). Sega ühtlaseks.
  2.  Lase jahtuda ja vahusta.
  3. Vahusta ülejäänud vahukoor ning sega siis omavahel valge šokolaadi kreem, toorjuustu ja värskelt vahustatud koorega.

DŽEMM
3 dl passionipüreed
Suhkrut (maitse järgi)
2 tl maisitärklist 

Siin tuleb nüüd natuke oma maitse järgi tegutseda.

  1. Kuumuta potis passionipüree lisades nii palju suhkrut, kui sinu maitse ütleb.
  2. Sega maisitärklis vähese külma veega ning seejärel sega see keeva passionipüree hulka.
  3. Kuumuta pidevalt segades, kuni džemm pakseneb.
  4. Jahuta täielikult.

TORDI KOKKU PANEMINE

  1. Lõika biskviit kolmeks kihiks.
  2. Pane alumisele kihile mandlikreem ning selle peale teine kiht biskviiti.
  3. Pane teisele kihile passionidžemm ja toorjuustukreem. Võid lisada ka külmkuivatatud vaarikaid. Kata kolmanda biskviidikihiga.
  4. Kata terve tort ülejäänud toorjuustukreemiga ning kaunista meelepäraselt (pildil kasutatud kihtide lõikamisest jäänud biskviidipuru, külmkuivatatud vaarikaid ja suhkrupastast lilli.

 


Sarnased retseptid