KÕIK UUDISED

Vimkaga šokolaadikook

Meie äriklientide tellimuskeskuse Marge käe alt tulevad koogid sisaldavad vist peaaegu alati mõnda üllatavat koostisosa. Eelmise aasta tervislikus koogis pettis ta kogu meeskonna ära koogi sisse peidetud suvikõrvitsa ja porgandiga. Selle aasta kook just tervisliku tiitlit ei kanna, sest kasutatud on ohtralt nii valget jahu, võid kui ka suhkrut, aga üllatava koostisosata see siiski ei jää. Ja ega tegelikult ebatervislik ei ole ju ükski toit – asi on pigem kogustes. Aeg-ajalt enda millegi ajutööks vajalikuga hellitamine kulub eriti pimedamal ja külmemal ajal vägagi ära ning see koogike sobib toasoojas nautimiseks imeliselt!

Muide – pärast pildistamist kõiki neid küpsetisi nautides tegime ka väikese arvamismängu, et mis see salajane koostisosa koogis olla võiks. Mitte ükski inimene pea 20 proovija hulgast ei osanud õiget vastust pakkuda, seega, kui ise selle koogi küpsetamise ette võtad, siis võid ka vabalt mainimata jätta, et tegemist HAPUKAPSA koogiga. Retsept pärineb Nami-namist.

Vimkaga šokolaadikook

KOOSTISOSAD
100 g mitte väga haput hapukapsast
50 g kakaopulbrit
300 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
0.25 tl soola
150 g toasooja magedat võid
250 g suhkrut 
3 toasooja suurt muna
1 tl vanilliekstrakti
2.5 dl väherasvast piima
100 g tumedat 70% šokolaadi
50 g magedat võid

VALMISTAMINE

  1. Kuumuta ahi 160 C kraadini. Määri rõngasvorm korralikult võiga ja puista üle kakaopulbriga.
  2. Kui hapukapsas on väga hapu, siis loputa külma veega*. Suru hästi kuivaks ja haki terava noaga peeneks.
  3. Sõelu kakaopulber, jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool kaussi.
  4. Hõõru või suhkruga heledaks vahuks (nt mikseriga). Lisa ükshaaval vahustades munad ja vanilliekstrakt. 
  5. Lisa kolmandik kuivainesegust või-munasegule, siis lisa pool piimast ja sega läbi. Siis lisa taas kolmandik kuivainesegust, ülejäänud piim, sega. Lõpuks sega juurde allesjäänud kuivainesegu ning hakitud hapukapsas.
  6. Vala tainas rõngasvormi ning küpseta 160kraadise ahju keskosas 45 minutit, kuni keskele torgatud puutikk kuivaks jääb. Lase koogil vormis täielikult jahtuda, siis kummuta tordialusele.
  7. Glasuuri tegemiseks sulata väikeses potis ettevaatlikult või ja šokolaad, sega ühtlaseks. Lase veidi jahtuda, siis tõsta lusika abil koogile, lastes glasuuril mööda koogi külge maha valguda.


Sarnased retseptid