„Nagu me kõik tunneme, möödub aeg iga aastaga justkui aina kiiremini. Paljud Eesti ettevõtete juhid on nagu "Alice Imedemaal" raamatu kangelased, kes peavad aina kiiremini jooksma, et jääda paigale,“ nendib Gemossi tegevjuht Viktoria Rozental. Kui seni oleme küsinud 10 küsimust meie headelt sõpradelt kokkade ja baarmenide seast, siis täna intervjueerime hoopis naist, kes Gemoss Eesti meeskonda hella, aga kindla käega igapäevaselt juhib.
Kui oma sõpradelt küsime intervjuus alati, kuidas nad selle tööni jõudsid, siis Viktoria käest küsime – Kuidas Gemossil 2024. aasta läinud on?
Kõigepealt alustame sellest, et aasta ei ole veel läbi 😊 Aga tõsi on see, et tehtud on palju. Loen siin üles vaid mõned tähtsamatest tegemistest:
- Gemoss Eesti jaoks algas selle aasta maraton Tallinna poe uuele asukohale kolimisega. Hetkel, mil uue hoone võtmed meie kätte jõudsid, oli meil vaid 26 päeva, et ümber planeerida müügisaal ja ladu (mõned seinad tuli lammutada, teised ehitada), demonteerida vanas kohas riiulid ja need uues asukohas taas üles ehitada, kogu inventar ja kaubad uude kohta transportida ja uuesti välja panna... Lihtne ei olnud, aga saime hakkama nii, et pood oli klientide jaoks suletud ainult 4 päeva!
- Eriti hea meel on mul selle üle, et kaupluse teisel korrusel rõõmustab nüüd meie õpilasi, meistriklasside külastajaid, kokkasid ja joogieksperte uus Köögi- ja Baarikunsti Õppetuba, mis on varustatud kogu vajaliku baari- ja köögiinventariga.
- Samuti tähistasime edukalt Tartu kaupluse esimest sünnipäeva, osalesime saadete Rita köök ja uue hooaja MasterChef võtetel, võtsime osa kõikidest olulistest Horeca messidest ja muudest sündmustest, liitusime Eesti Hotellide ja Restoranide Liiduga, korraldasime mitmeid põnevaid meistriklasse professionaalidega, lisasime oma sortimenti üle 20 uue brändi ja sadu uusi tooteid.
Mida pead sel aastal Gemossi suurimaks saavutuseks?
Eks kõik need punktid, mis ma eelmise küsimuse all ette lugesin ongi suured saavutused, aga kui numbrites ja objektiivselt vaadata, siis ei saa üle ega ümber sellest, et Gemoss kannab jätkuvalt AA-tasemel Edukas Eesti Ettevõte krediidireitingut, millega 2024. aastal on tunnustatud vaid 7,8% Eesti ettevõtetest.
Lisaks saavutas firma Äripäeva Jaekaubanduse TOP 120 edetabelis 35. koha. Äripäeva TOP-i eksklusiivses klubis on ainult 1% Eesti ettevõtetest. Oleme selle kõrge tunnustuse üle tänulikud ja uhked kõigi oma töötajate üle, kes annavad iga päev endast maksimumi.
Iseloomusta iseennast paari lausega.
Ma armastan oma tööd ja oma meeskonda väga. Mind inspireerib see, mida ma teen, ning tihti teen otsuseid pigem intuitiivselt kui rangelt loogikale tuginedes. Usun, et kõik partnerlussuhted peaksid põhinema õiglusel ja ühiste väärtuste jagamisel. Arvan, et minu supervõimeks (superpower) on näha inimestes nende potentsiaali ja anda neile võimalus seda end pidevalt arendades ja end proovile pannes realiseerida.
Mis sulle oma töö juures kõige rohkem meeldib?
See, et tunnen end osana millestki palju suuremast, kui lihtsalt kaupade müümine. Me Gemossis loome ideid ja kontseptsioone, ühendame professionaale kokakunsti ja baarikunsti maailmast, loome lisaväärtust kulinaariahuvilistele ja gurmaanidele ning panustame kohalike kogukondade ja tootmise arengusse. On ääretult tore esindada maailma parimaid brände ning pakkuda kõige maitsvamaid ja kasulikumaid tooteid. Iga detail selles töös – alates eelarve planeerimisest kuni suhtlemiseni klientidega – toob rõõmu, sest kõige selle taga peitub kirg toidu, jookide ja kvaliteedi vastu.
Kust leiad inspiratsiooni?
Elust endast. Juba Ülemiste City, kus me praegu asume, on innovatiivne piirkond, kus õhk on täis head energiat ja positiivseid emotsioone. Loodame, et meie kliendid tunnevad seda ka meie ruumidesse tulles. See innustab mindki.
Muidugi motiveerib mind ka üliäge Gemossi kontserni omanik ja minu otsene ladyboss Ieva (all pildil koos Viktoriaga); minu toredad kolleegid, kes tunnevad oma tööd suurepäraselt ja kelle peale saab alati kindel olla; vägevad tooted, mis Gemossi valikus on ning kindlasti ka kokad ja baarmenid, kes toidust ja joogist lihtsalt uskumatuid kunstiteoseid valmistavad.
Milline on sinu lemmikrestoran Eestis ja miks?
Väga keeruline on valida ainult üks restoran, sest ma imetlen kogu Eesti külalislahkuse sektorit. Selles valdkonnas töötab palju töökaid ja kirglikke inimesi, mistõttu leidub üle kogu Eesti rohkelt suurepäraseid kohti. Seda tõestavad ka kõige prestiižsemad Euroopa ja maailma auhinnad. Need on kohad, kus sind võetakse vastu sooja südamega ja pakutakse maitsvaid roogasid – ja Gemossis armastame me väga hästi süüa.
Ma võiksin välja tuua kolm restorani:
-
Fotografiska
See on palju enamat kui lihtsalt söögikoht. Lisaks huvitavatele kunstilistele ja kulinaarsetele eksperimentidele ammutatakse siin inspiratsiooni loodusest, inimestest iseendast ja kultuurist. Kestliku toidukunsti kontseptsioon on väga lähedane Gemossi ja paljude meie esindatavate globaalsete brändide jätkusuutlikule filosoofiale. Kokteilikaart väärib eraldi tähelepanu – juba teist korda järjest jõuavad Fotografiska baarmenid Eesti konkursi finalistide hulka ja esindavad meie riiki MONIN CUPi rahvusvahelises finaalis. -
Rudolf
Olles kirglik reisija ja väikeste linnapuhkuste armastaja nädalavahetustel sõpradega, otsin tihti kohalikes restoranides seikluste vaimu. Rudolf on spetsialiseerunud Prantsuse köögile (menüü tipphetkeks pean nende imelist MILLE FEUILLE’d), kuid õhus hõljuvad alati kerged Vahemere rannikunoodid. Ka joogikaart ei jää tähelepanuta – seal leidub tõelisi tähti, mille maitseviimistlust ei kohta sageli isegi kõige tituleeritumates söögikohtades. -
Farm
Tahan kindlasti välja tuua ka Farmi – tänapäevase Eesti köögi restorani. See on silmapaistva teeninduskvaliteediga koht, kus saab pidulikult tähistada olulisi sündmusi lähedastega või kutsuda näiteks välismaa äripartnereid nautima roogasid, mis on valmistatud hoolikalt valitud värsketest kohalikest koostisosadest.
Mis seostub sinu peas sõnaga “Gemoss”?
See on mulle väga lihtne küsimus. Minu lemmiktöö, kus viie aasta jooksul ei ole ühtki igavat päeva olnud. Aga ka ülivägev meeskond, ägedad ühisüritused, maailma parimad kliendid ja väga palju väga head süüa!
Mis on sinu lemmiktoode või lemmikbränd Gemossi valikust?
Mulle endale meeldib väga meie suur gluteenivabade toodete valik. Püüan selle tarbimist ka ise vähendada ning meil tõesti on müügil tooteid, mida mujalt naljalt ei leia. Suuremast tehnikast on mul hea meel, et ühed viimastest lisandunud brändidest Gemossi perele on maailmakuulsad ja mainekad gigantbrändid Jura ja Thermomix. Oleme väga uhked, et saime esimeseks uueks Jura brändi edasimüüjaks Eestis viimase 10 aasta jooksul ning Thermomixi ainsaks subdistribuutoriks Eestis.
Miks just need ja kuidas sa neid kasutad? Jaga palun mõni retsept või kasutamise nipp.
No näiteks mina, kes ei ole mingi superkokk, sain ise Thermomixi abil majoneesi tegemisega hakkama ja seda nippi saab täpsemalt vaadata siit.
Mida sooviksid Gemossi valikust veel leida? Ehk on mõni selline asi, mida Eestis kuskil ei müüda, aga sooviksid osta?
Tahaksin näha meie sortimendis veelgi rohkem Eesti tooteid, eriti väikestelt tootjatelt, kes alles teevad esimesi samme turustamisel ja otsivad edasimüüjaid. Meie Läti emaettevõte on aastaid toetanud kohalikke tootjaid, ning nüüd on aeg ka Eesti Gemossil seda senisest suuremas mahus teha, keskendudes kohaliku turu toetamisele.
Toodete osas usaldan väga meie meeskonda ning ka meie kliente, kes tihti ka mõnd spetsiaalset toodet küsivad ning üldiselt me leiame üsna kiirelt viisi, kuidas see toode oma valikusse võtta.
Lõpetuseks tahan veel öelda aitäh kõigile, kes Gemossi edusse panustavad. Tänu meie töötajate pühendumusele ja klientide toetusele oleme sel aastal teinud suuri edusamme ja saavutanud palju. Soovime, et teie jõulud oleksid täidetud soojuse, rõõmu ja heade maitsetega. Aitäh, et olete osa Gemossi pere loost. Häid jõule ja õnnelikku uut aastat! 🎄✨