Meie tellimuskeskuse Marge on juba tuntud oma eriliste küpsetiste poolest - tema uskumatu mandlikook peidab endas kõvasti köögivilju ja vimkaga šokolaadikoogist leiab lausa hapukapsa. Erandiks ei ole ka see aasta ning tänavuses keeksis troonib aukohal kõrvits.
Juba ette saime Marge käest ka lubaduse, et ka järgmisel aastal rändab tema küpsetise sisse mõni ootamatu köögivili. Oleme juba väga põnevil!
Kõrvitsad on ilmselt veel paljudel köögi nurgas ootamas ning 21. novembril peetava #PumpkinPieDay puhul tasub üks väiksem või suurem kõrvits lahti lõigata kindlasti. Kõrvitsapiruka retsepti pole meil välja pakkuda, aga see Marge küpsetatud kõrvitsakeeks on väga mõnus amps kohvi kõrvale.
Nagu ikka, siis algne retsept sai töö käigus mõned muudatused ning taignasse rändas lisaks mõnus ports riivitud ingverit ning tükeldatud Kreeka pähkleid. Ja suure vormi asemel said keeksikesed valmistatud väikestes vormides. Need väikesed vormid näevad esiteks tohutult armsad välja ja sobivad just ühele-kahele inimesele korraga ampsamiseks. Lisaks on need ka praktilised, sest neis on mõnus keeksikesi külla kaasa võtta muretsemata selle pärat, et hiljem peab vormi tagasi tooma.
Kohupiima-kõrvitsakeeks
(retsept on pärit siit)
KOOSTISOSAD
300 g kõrvitsat
0.5 dl Farmi täispiima
15 g hakitud ingverit
200 g suhkrut
150 g pehmet võid
4 muna
200 g Farmi kohupiima
Maitse järgi riivitud ingverit 1 apelsini riivitud koor
350 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
0.5 tl kaneeli
0.5 tl soola
100 g hakitud tumedat šokolaadi
Tunde järgi hakitud Kreeka pähkleid
|