Kurgi-sibula salat ja chilli-tomati-paprika kaste
Meie Tallinna kaupluse juhataja Sigrid on suur hoidistamise fänn. Juba on blogis kirjas tema purgiliha ja marineeritud riisikate retseptid. Sel aastal saab hoidiseretseptide nimekiri täiendatud veel kahe lemmikuga.
Miks just hoidised? Sigrid kommenteerib: „Terve kevade ja suve oma kodus ja aias erinevaid taimi ja köögivilju kasvatades meeldib mulle neid kõiki alati ka hoidisteks teha. Esimeste külmade ilmadega, esimese suveigatsusega on maailma parimaks lohutuseks enda või vanaema aiasaadustega maiustamine. Iga aasta saavad maitsed veidi erinevad, sest 100% retseptist kinni pidada mulle pole kunagi meeldinud 😊 aga jagan kahe raudse lemmiku retsepti“.
Kurgi-sibula salat
KOOSTISOSAD 2 kg kurke |
VALMISTAMINE
- Koori kurgid ja viiluta.
- Lõika sibulad pooleks ja seejärel viiluta.
- Aseta kurgi ja sibula viilude segu suuremasse kaussi ja lisa kõik maitseained v.a äädikas. Sega hoolega ja lase tunnike toatemperatuuril seista. Selle ajaga eraldub kurkidest päris palju vedelikku.
- Vala kogu segu koos eraldunud vedelikuga potti ja pane keskmisel tulel kaane all keema. Lisa äädikas. Aeg ajalt segades jälgi millal kogu vedelik läheb keema. Segu ei tohiks keeta rohkem kui paar minutit, vaid ainult nii kaua, et kurgid on muutnud värvi kollakaks. Kauem keetmisel muutub kurk liiga pehmeks.
- Segu tuleb panna kuumalt purkidesse, lisada vedelik ja kaanetada.
- Võimalusel mähkida rätikutesse ja lasta toatemperatuuril jahtuda.
Tšillimoos/kaste
KOOSTISOSAD 300 g tšillipipart |