KÕIK UUDISED

Šokolaadi unelm

2024. aasta 26. Detsember #MeieInimesed #retsept 

Meie infolaua spetsialist Getter ei väsi vist küpsetamisest kunagi. Olgu siis Gemossi sünnipäevale küpsetatud 100 muffinit, erkroheline spinati-toorjuustu tort või pidulik tort üleeelmise aasta pühadest – need kõik näevad välja imelised ja maitsevad veel paremini.  

Miks ta sel aastal just „Šokokaadi unelma“ valmistamise kasuks otsustas? „See retsept on üks minu lemmikutest šokolaaditortidest üldse. Imelihtne teha ja maitse on suurepärane. Biskviit on nii mõnus ja õhuline ning maitseb hästi. Kõik kes on seda proovinud armastavad seda kohe.

Kõige toredam on, et seda saab nii paljude erinevate marjadega teha ja maitsenaudinguid jagub kauaks. Olen enda elus väga palju erinevaid šokolaadibiskviite teinud ja see on kindlalt üks parimatest. Kuna see sisaldab poole koguse võrra mandlijahu, on see ka natuke tervisesõbralikum koogike.

Šokolaadi unelm

KOOSTISOSAD

Põhja jaoks:
170 g tumedat šokolaadi (vähemalt 60%)
 
170 g võid 
4 muna 
170  g suhkrut 
80 g mandlijahu 
80 g jahu 
1,5 tl küpsetuspulbrit 
Näpuotsatäis soola 
2 tl vanilje essentsi 

Täidise jaoks:
300 g vaarikapüreed
12 g želatiin 
450 g vahukoort 
100 g valget šokolaadi 

Katte jaoks ja kokku panemiseks:
100 g piimašokolaadi
20 g võid 
50 ml vahukoort 
1 tl vanilje essentsi 

200 g kirsimoosi
Pisut piima biskviidi immutamiseks

VALMISTAMINE

Põhi: 

  1. Sulata šokolaad ja või ning lase jahtuda.
  2. Vahusta munakollased suhkruga ja lisa nende hulka šokolaadisegu.
  3. Sega omavahel mandlijahu, jahu ja küpsetuspulber.
  4. Sega kuivained ja vanilje šokolaadi-munavahu hulka.
  5. Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks ning sega kolmes jaos spaatlit kasutades õrnalt ülejäänud taignale juurde. 
  6. Vala taigen 26-28cm vormi ja küpseta 170 kraadi juures 25 min. Kontrolli tikuga, kas põhi on küpsenud. 
  7. Jahuta enne tordi kokku panemist.

Täidis: 

  1. Paisuta želatiin külmas vees. Seejärel sulata see vähese keeva veega täiesti vedelaks.
  2. Kuumuta 150 ml vahukoort keemiseni, siis tõsta see tulelt ja sega juurde valge šokolaad, marjapüree ja sulatatud želatiin. Jahuta.
  3. Vahusta ülejäänud koor tugevaks vahuks ning lisa ettevaatlikult spaatliga segades ülejäänud täidise hulka.  

Kate: 

  1. Sulata šokolaad koos või ja vahukoorega, sega hästi läbi ja maitsesta vaniljega.

Tordi kokku panemine:

  1. Lõika koogipõhi kolmeks kihiks. Niisuta koogipõhjasid vähese piimaga.
  2. Lisa esimesele kihile kirsimoos ja pool täidisest.
  3. Aseta peale teine põhi ja ülejäänud täidis. Kata tort viimase biskviidikihiga.
  4. Jäta kook külmikusse tarduma.
  5. Kui kook on tardunud lisa koogile kate ja kaunista enda soovi kohaselt.  


Sarnased retseptid